2.jpg

Tomistoon vaaditaan paljon erilaisia kalusteita ja välineitä, että työpaikasta voidaan rakentaa käytännöllinen ympäristö. Suunnitellessasi työympäristöä tulee harkita paljon kaikenlaisia ratkaisuja kalusteiden sekä välineiden kannalta. Vaikkapa toimistopöydissä- sekä tuoleissa löytyy paljon vaihtoehtoja käyttötarpeiden mukaan, aivan kuten laitteistossakin. Laadukkaat toimistotarvikkeet vaikkuttavat työmotivaatioon ja myös toimiston yhteishenkeen. Sen takia hankinnat tulee pohtia ja päättää juuri sinun työpaikan tarpeiden kannalta.


Hyvillä toimistovälineillä on suuri vaikutus työntekijän työmotivaatioon. Kun kalusteet ja laitteet ovat laadukkaita sekä pitkäkestoisia takaa työn sujuvuuden niin että henkilö voi keskittyä työhönsä, eivätkä huonot työtilat- sekä kalusteet ole työ tiellä. Laadukkuus ja käytännöllisyys tomistotarvikkeissa voidaan huomata myöskin työpaikan ilmapiirissä, kun jokaisella työntekijällä tasa-arvoiset, laadukkaat ja työn tekoa auttavat työtarvikkeet ei toimistoon aiheudu kehnoa ilmapiiriä kun joku kärsii rikkinäisestä pöydästä ja hitaasta tietokoneesta, kun samaan aikaan viereisessä tilassa on hakittu tuliterät kalusteet sekä laitteet.

Erilaiset kalusteet toimistoon

Minkälaista työpöytää tarvitset työssäsi? Työpöydän ostaminen riippuu vahvasti henkilöstä kuka sitä tulee käyttämään, ja siitä minkälaista hommaa tason ääressä tekee. Kuinka paljon pöydällä vaaditaan tilaa tietokoneelle ja toisille välineille, joita hyödynnät työssäsi? Normaali toimistopöytä saattaa toimia jollekkin ihmiselle, kun taas joku vaatii seisottavan työpöydän. Kaupoista on saatavilla myös sähkötoimisia tasoja joissa voidaan säätämään vaikkapa korkeutta. Oikean mallisen tason etsittyä voidaan myös miettiä minkälaista materiaalia pöydän tulisi olla. Erilaiset työt kaipaavat erilaista ainetta vaihdellen tasoon kohdistuvasta kulutuksesta. Olisiko perinteinen puu kannattava tai kannataisiko pöydän kuitenkin olla kiveä?

Myös toimistotuoleissa löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Istuimella on suuri vaikutus työmukavuuteen, ja siksi se tulisi valita sille kuuluvaa työtä ajatellen. Jos työntekijä tekee pääosin istumatyötä esimerkiksi näytön ääressä, olisi hyvä tuumia olisikohan työntekijän hyvinvoinnille edukasta ostaa esimerkiksi rangan terveyttä kohentava satulatuoli, mikä vähentää selkään aiheutuvaa rasisusta. Tuoleja löytyy selkänojallisina, käsinojallisina ja monilla erilaisilla muunto ominaisuuksilla. Kaikki nämä ominaisuudet on hyvä ottaa huomioon toimistotravikkeita ostaessa, esimerkiksi Systemalta.

Järjestelmällisyys ja tarkoituksenmukaisuus toimistotarvikkeissa

Työpaikan säilytystilat kannattaa miettiä hyvin, niin että työpaikka olisi helppo saada pysymään kontrollissa ja tavarat löytyvät vaivatta niille kuuluvista paikoista. Millaista säilytyskalustoa tarvitset työssäsi, oletko huomannut säilytyskalusteissa puutteita? Työpaikan kaapeissa ja laatikostoissa kuuluisi olla tarpeeksi tilaa, että tarvarat eivät sekoitu ja olivsivat siellä missä pitää. Lähes kaikissa työpaikoissa pyörii runsaasti paperia. Siksi niitä varten pitäisi olla selkeät sekä hyvät säilytyspaikat, jotta oleelliset monisteet sekä mapit pysyvät tallessa sekä ovat helposti löydettävissä. Liian riittämättömät ja sotkuiset säilytystilat saavat aikaan työpaikalle tarpeetonta kaaosta ja sotkua, joka on pois hyödyllisestä työajasta selä mukavasta työilmapiiristä.

Toimiston atk-laitteisto tulee valita niillä suoritettavan työn takia. Edellyttääkö työnkuvasi nopeaa tietokonetta, kuten vaikka graafinen suunnittelu tai videoiden editointi? Koneen tulisi olla riittävän tehokas omaan työhösi, että tehtävät ei jarruta pelkästään hitaan laitteiston vuoksi. Tietyissä tilantessa saatat tarvita vaikka useampaa näyttöä, että pystyt suorittamaan ja näkemään usempaa asiaa samaan aikaan. Olisiko useampi monitori miettimisen arvoinen asia? Koneella työtä suorittaessa pitäisi myös ohjelmiston olla työntekijälle sopivat. Hiiren sekä näppäimistön mukavuuden tuntu auttaa pitkiin päiviin näytön edessä. Kun vaikka liian pieni tai liian iso hiiri saattaa olla ikävä rasite. Tietokoneita valitessa pitää myös käytön suhteen harkita minkälainen ohjelmisto laitteistoon tahdotaan. Kuten vaikkapa Apple sekä Windows pohjaiset käyttöjärjestelmät sopivat toisiaan paremmin erilaisiin käyttöihin.

4.jpg